Weinig nieuwe versoepelingen te verwachten, avondklok mogelijk uur later

Foto: Archief De Redactie

Het demissionaire kabinet zal dinsdagavond op een persconferentie van premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge vrijwel geen nieuwe versoepelingen aankondigen.

Vermoedelijk begint de avondklok wel een uur later straks. Handhaving wordt volgens de burgemeesters lastiger als de zomertijd ingaat en het langer licht blijft. De zomertijd gaat dit weekend in. Ook de ramadan, de vastenmaand voor moslims dat half april begint, speelt een rol.

Het openen van de terrassen, meer ruimte voor winkels en opening van het hoger onderwijs zit er voorlopig niet in, meldden ingewijden. Voor de korte termijn ziet het er “zorgelijk” uit, zei De Jonge maandag nog. Op de lange termijn is er “best een hoopvol perspectief” door de vaccinaties.

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zei maandag wel wat in het voorstel van de burgemeesters te zien om de avondklok een uur naar achteren te verschuiven. Hij sprak van een “begrijpelijke, beargumenteerde suggestie”.

Verder zullen Rutte en De Jonge aankondigen dat het advies om niet naar het buitenland op vakantie te gaan nog zeker tot half mei van kracht blijft, dus ook tijdens de meivakantie. Het dringende advies blijft om de meivakantie (van 1 tot en met 9 mei) in Nederland te vieren.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen