102 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: PixxlTeufel via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 102 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 43 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (11), Westerkwartier (10), Eemsdelta (8), Het Hogeland (7), Westerwolde (6), Oldambt (5), Pekela en Veendam (3), Stadskanaal (2) en vier besmettingen waarvan het onbekend is vanuit welke gemeente deze afkomstig zijn.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Westerwolde werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 6.340 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 662 minder dan gisteren. Het aantal is lager dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 6.481 mensen positief getest werden.

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 15. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen loopt hard op. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2193 mensen vanwege Covid-19. Dat is het hoogste aantal sinds 3 februari.

In het afgelopen etmaal steeg het totale aantal opgenomen coronapatiënten met 120, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is de grootste toename in een dag sinds 4 januari.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden