Tiende editie van Week van het geld

Foto: Gemeente Groningen

Maandag is de tiende editie van de Week van het geld op Nederlandse scholen begonnen. Het thema is dit jaar ‘Leren omgaan met geld is goud waard’.

Het startschot werd gegeven door koningin Máxima, erevoorzitter van Wijzer in geldzaken.

Alle basisscholen in Nederland kunnen het openingsprogramma, dat onderdeel is van het dagelijkse Week van het geld-journaal, online volgen.

WIJ en De Week van het Geld

Net als eerdere jaren doet WIJ Korrewegwijk ook deze keer weer mee met De Week van het Geld. In het Floreshuis richt WIJ Korrewegwijk zich op bezoekers van de Entree en het Financieel Spreekuur, meldt de gemeente. Wegens corona gaat dit nog steeds op afspraak.

Bij de Entree kunnen mensen het gemeentelijke boekje Mooi Meegenomen 2021 afhalen. Hierin staan nuttige tips voor Groningers met een laag inkomen.

Komende week ligt er ook nog een speciale editie van de Donald Duck over geldzaken (zolang de voorraad strekt) en een hebbedingetje van de Groninger Krediet Bank.

Arja Warris, van het WIJ team, vertelt dat er bij het jeugdwerk in De Hoogte en De Indische Buurt allerlei leuke activiteiten worden aangeboden. Er zijn spellen, een quiz en er is voorlichting over geld.

Wijzer in geldzaken

Uit onderzoek van initiatiefnemer Wijzer in geldzaken komt naar voren dat één op de drie kinderen vermoedt dat hun ouders wel eens zorgen over geld hebben. Zij merken dit vaak ongemerkt op omdat ze hun ouders erover horen praten. In de meeste gezinnen wordt niet vaak direct met kinderen gesproken over geld. Bijna 60 procent van de ouders doet dit slechts één of enkele keren per jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen