“Verhalen van nu”: Verhalen dicht bij huis, over racisme en discriminatie

Foto: Provincie Groningen

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken nam vrijdagmorgen het eerste exemplaar van de publieksuitgave ‘Verhalen van nu’, boek met openhartige verhalen van Groningers over racisme en discriminatie in ontvangst uit handen van Sanne Smid, directeur van het Discriminatie Meldpunt Groningen.

‘Verhalen van Nu’

In het boek vertellen mensen die net een stapje harder moeten lopen om mee te kunnen doen, hun verhaal tegen de achtergrond van de huidige tijd. Maar ook mensen die je niet dagelijks treft vertellen hun verhaal.

“In het afgelopen jaar konden wij, vanuit het Discriminatie Meldpunt Groningen, bijna geen fysieke voorlichtingen geven over de kracht diversiteit en jezelf mogen zijn. Bij veel van die voorlichtingen staat de ontmoeting met een ander centraal. Hierbij zien we vaak dat wat voor de één herkenning is, voor de ander een nieuw inzicht kan opleveren”, aldus directeur Sanne Smid. “Als gevolg van de coronapandemie hebben we een aangepaste manier moeten vinden om elkaar te ontmoeten. Verhalen van nu is één van de opbrengsten. Het is een boek vol rijke verhalen van mensen uit Groningen die allen een inkijk willen geven in hun leven”.

Stilstaan bij racisme en discriminatie

Het boek is vrijdag uitgebracht omdat het een periode is waarbij extra wordt stilgestaan bij racisme en discriminatie. Verhalen van nu is ontstaan vanuit de gedachte dat iedere gemeente in Groningen streeft naar een omgeving waar alle inwoners mee kunnen doen, ongeacht achtergrond, status, geslacht, leeftijd en andere kenmerken en omstandigheden.

Openbare plekken

Het boek Verhalen van nu is vanaf april 2021 overal in de provincie Groningen te vinden. Ze liggen -met inachtneming van de coronamaatregelen- op openbare plaatsen zoals gemeentehuizen, bibliotheken en dorps- en buurthuizen, zodat de verhalen overal en door iedereen te lezen zijn.

Het boek zal ook digitaal beschikbaar worden gesteld. Kijk vanaf medio april op www.discriminatiemeldpunt.nl

Het boek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Vereniging van Groninger Gemeenten, het Discriminatie Meldpunt Groningen en de provincie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden