234 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 234 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 74 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (29), Oldambt en Veendam (24), Eemsdelta (21), Westerkwartier (20), Stadskanaal (14), Westerwolde (13) en Pekela (7). Ook werd één besmetting gemeld, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval als gevolg van het coronavirus gemeld uit de gemeente Oldambt. Er werd één patiënt uit de gemeente Het Hogeland opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 60 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 21 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten op de IC’s in Groningse ziekenhuizen daalde in de afgelopen week met zeven patiënten naar 21. Vorige week vrijdag werden 28 patiënten gemeld. Op de verpleegafdelingen bleef het aantal gelijk met 39 patiënten.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 157 patiënten, waarvan 59 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen elf van buiten de regio. Daarvan liggen 3 personen op de IC’s.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 7.425 positieve coronatesten geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds begin januari en hoger dan het gemiddelde van de afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 6.054 mensen positief werden getest.

Er liggen nu 2.041 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 579 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Verpleegafdelingen behandelen momenteel 1.462 coronapatiënten. Dat zijn er 26 meer dan op donderdag. Het aantal patiënten op de intensive cares steeg met vijftien naar 579.

In de afgelopen week zijn 1.729 mensen opgenomen in een ziekenhuis. Dat komt neer op gemiddeld 247 nieuwe opnames per dag, het hoogste niveau sinds half januari.

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 46. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen