111 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Arek Socha from Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 111 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 44 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (11), Eemsdelta, Oldambt en Veendam (10), Westerkwartier en Pekela (6), Westerwolde (5), Stadskanaal (3), Het Hogeland (2) en vier besmettingen zijn vastgesteld, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval uit de gemeente Groningen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Oldambt werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Landelijk werden 5.974 nieuwe besmettingen geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er 1003 meer dan dinsdag en hoger dan het gemiddelde van afgelopen week. Toen werden gemiddeld 5.740 mensen positief getest.

Ook zijn 47 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in een periode van 24 uur zijn overleden, omdat er vertraging kan zitten tussen de datum van overlijden en de meldingsdatum.

In de ziekenhuizen liggen nu 1992 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2037), van wie 568 op de IC (gisteren: 586), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden