123 nieuwe coronabesmettingen en drie sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 123 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 57 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (12), Midden-Groningen, Oldambt en Westerwolde (10), Het Hogeland (8), Oldambt (10), Eemsdelta (9), Westerkwartier (7), Het Hogeland (6), Veendam (5), Stadskanaal (4), Eemsdelta en Pekela (3) en één besmetting waarvan de gemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werden drie sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Twee mensen kwamen uit de gemeente Groningen en één uit de gemeente Eemsdelta. Eén persoon uit de gemeente Westerkwartier werd opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 65 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 28 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten op de IC’s in Groningse ziekenhuizen is sinds vrijdag gelijkgebleven. Op de verpleegafdelingen daalde het aantal patiënten met twee.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen dinsdagochtend 154 patiënten, waarvan 54 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen zes van buiten de regio. Daarvan liggen vier personen op de intensive care.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de provincie Groningen in de afgelopen week 1035 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat zijn er 108 meer dan vorige week, toen het RIVM 927 nieuwe positieve testen meldde. Ook werden vijf personen als overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

In het afgelopen etmaal registreerde het RIVM 4.985 nieuwe coronagevallen. Dat zijn er 603 minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen dat op 4566 ligt. Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 58. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven.

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal opnieuw toegenomen. Het totaal aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 1963, dat zijn er 58 meer dan maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van hen liggen er 556 op de intensive care, twee minder vergeleken met een dag eerder. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1407 coronapatiënten, een toename van 60 afgelopen etmaal.

Situatie Nederland zorgelijk

De situatie in Nederland blijft zorgelijk, meldt het RIVM. In de laatste zeven dagen zijn 39.527 positieve tests geregistreerd. Dat is een kwart meer dan vorige week, toen het RIVM 31.959 meldingen van nieuwe coronagevallen meldde.

In de leeftijdsgroep 18 tot en met 24 jaar is de grootste stijging van het aantal positieve coronatesten te zien, maar daarnaast is in alle leeftijdsgroepen een stijging te zien. De grootste stijging is met +35 procent te zien onder kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Het aantal ziekenhuisopnames blijft ook op een hoog niveau met 1.234 mensen. Het aantal sterfgevallen daalde wel iets.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, is gestegen naar 1,06 op ;1 maart. Dat was een week ervoor rond de 1. Dat betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen 106 andere mensen besmetten. De meest voorkomende variant is de Britse variant (75%).

In Frankrijk werd een tot nu toe onbekende variant bij acht mensen aangetroffen. Deze is tot nu toe nog niet gevonden in Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen