94 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 94 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 42 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (14), Stadskanaal (7), Westerkwartier en Oldambt (6), Eemsdelta, Het Hogeland en Westerwolde (4), Pekela en Veendam (2) en drie besmettingen waarvan het onbekend is vanuit welke gemeente deze afkomstig zijn.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 5.549 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 447 minder dan gisteren. Het aantal is ongeveer gelijk aan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 5.555 mensen positief getest werden.

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 18. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden.

Er liggen nu 2019 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 564 op de IC , meldt het Landelijk Coƶrdinatiecentrum Patiƫnten Spreiding (LCPS). Dat is het hoogste aantal sinds 8 februari en het is voor het eerst sinds 9 februari dat het aantal boven de 2000 ligt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden