159 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 159 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 51 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld Oldambt (21), Midden-Groningen (19), Stadskanaal (17), Eemsdelta (11), Westerkwartier (9), Het Hogeland, Pekela en Veendam (7), Westerwolde (5) en ook vijf besmettingen vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Uit de gemeente Het Hogeland werd één patiënt opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 6012 nieuwe coronagevallen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 420 minder dan zaterdag toen er, na bijstelling, 6432 gevallen werden geconstateerd.

Het aantal positieve tests was de afgelopen tijd stabiel rond de 4500 per dag, maar is sinds een paar dagen weer hoger. Er is nu een 7-daags gemiddelde van 5328.

Het aantal sterfgevallen was zondag 24. In de afgelopen zeven dagen werden 238 sterfgevallen geregistreerd. In de week ervoor waren het er 270. Bij het begin van de vaccinatiecampagne in januari kwamen er gemiddeld ongeveer 100 meldingen van sterfgevallen per dag.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is zondag gestegen naar 1922. Dat zijn er 47 meer dan zaterdag, toen er 1875 mensen met covid-19 in het hospitaal lagen.

Op de intensive care liggen nog steeds 554 mensen met corona, evenveel als een dag eerder, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de andere afdelingen verbleven zondag 1368 mensen die door het virus zijn geveld, 47 meer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden