Aardbevingsacademie: ‘Nieuw online platform voor professionals in aardbevingsgebied’

Foto: Jan Buurma

Voor professionals die werken met mensen die geraakt zijn door de Groningse aardbevingsproblematiek is sinds maandag een online platform beschikbaar: de Aardbevings Academie. Dit platform, een initiatief van GGD Groningen ondersteunt professionals werkzaam in zorg en welzijn, het onderwijs en de schadeversterking en schadeafhandeling.

De situatie in het aardbevingsgebied vergt veel van professionals, die veelal ook woonachtig zijn in het gebied. Uit onderzoek blijkt dat professionals uit het aardbevingsgebied behoefte hebben aan kennis over de sociaal-emotionele gevolgen van aardbevingen.

Denk hierbij aan het vroeg signaleren van eigen stress, stress onder inwoners, handvatten om veerkracht en sociale cohesie te versterken, coaching en ontmoetingen tussen professionals om kennis te delen, fysiek, zowel online als via netwerken.

Aardbevings Academie

“We hebben in kaart gebracht wat de wensen en behoeften zijn van de aardbevings-professionals en hebben op basis daarvan de Aardbevings Academie ontwikkeld”, zegt Jos Rietveld, directeur GGD Groningen. “Op dit platform krijgen professionals tools, kennis en inzichten afgestemd op de problematiek in hun werkveld”.

Aanbod binnen het platform

Het digitale platform, dat is ontwikkeld in samenwerking met de Hanze Hogeschool, geeft antwoord op de wensen en behoeften die in kaart zijn gebracht. Zo worden er E-learnings, workshops, webinars en masterclasses, leernetwerken, coachingstrajecten en artikelen en onderzoeken aangeboden.

Ook biedt het platform de mogelijkheid opgedane kennis en inzichten van professionals in het aardbevingsgebied op één centraal punt te bundelen.

Campagne

Met een campagne, “Samen Sterk Staan”, introduceert GGD Groningen het platform bij de professionals en geeft ze aan dat het aanbod op het platform bijdraagt aan het steviger in je werk staan als professionals. Maandag 8 maart is de campagne Samen Sterker Staan gestart met als doel van de campagne professionals die werkzaam zijn in het aardbevingsgebied op de hoogte te stellen van het bestaan van het platform en motiveren om hier gebruik van te maken.

Het platform en het aanbod is kosteloos te gebruiken. Meer informatie is te vinden op: www.aardbevingsacademie.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden