145 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 145 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 53 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (18), Oldambt (17), Eemsdelta (11), Veendam (9), Westerwolde (8), Stadskanaal (7), Het Hogeland en Westerkwartier (6) en Pekela (4). Ook werden zes besmettingen gemeld, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Twee patiënten, één uit Stadskanaal en één uit Veendam werden opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 63 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 24 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten op de IC’s in Groningse ziekenhuizen bleef in de afgelopen week gelijk met 24 patiënten. Op de verpleegafdelingen daalde het aantal patiënten juist van 51 naar 39.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 179 patiënten, waarvan 57 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen zes van buiten de regio. Daarvan liggen 4 personen op de IC’s.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 4.727 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er meer dan het gemiddelde van de afgelopen week, toen er gemiddeld 4.547 positief werden getest.

Er liggen nu 1.911 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 541 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 32. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden