Vrijheidsplein komend weekend gedeeltelijk dicht

Foto: De Redactie

Een deel van het Vrijheidsplein ia vanaf vrijdagavond 5 maart 22.00 uur tot maandagochtend 8 maart 6.00 uur afgesloten voor verkeer.

Combinatie Herepoort is bezig met het slopen en renoveren van het viaduct over het Vrijheidsplein. In dit weekend wordt de betonrand bovenop het Vrijheidsplein gesloopt, meldt Groningen Bereikbaar.

Het is in dit weekend niet mogelijk om vanaf de westelijke ringweg (N370) de zuidelijke ringweg (N7) op te rijden. Ook kan verkeer uit de richting Drachten niet via het Vrijheidsplein naar de westelijke ringweg. De overige richtingen op het Vrijheidsplein zijn wel open.

Omleiding vanaf de westelijke ringweg

Verkeer vanaf de westelijke ringweg naar de zuidelijke ringweg richting Assen en Hoogezand wordt omgeleid via de botrotonde bij Laan Corpus den Hoorn.

Omleidingen vanuit Drachten

  • Verkeer uit de richting Drachten naar Hoendiep of Vinkhuizen wordt omgeleid via afrit 35 Hoogkerk en vervolgens via de Johan van Zwedenlaan en het Hoendiep.
  • Verkeer richting Martiniplaza kan omrijden via de Laan Corpus den Hoorn en Paterswoldseweg.
  • Verkeer richting Groningen-West, richting het centrum of richting Winsum kan omrijden via de zuidelijke, oostelijke en noordelijke ringweg.

Het weekend van vrijdag 12 tot maandag 15 maart staat gepland als reserveweekend als de werkzaamheden niet op tijd kunnen worden afgerond.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden