“Bewoners de Hamplaats in nieuw huis, maar leven in bouwput”

Foto: Stadspartij Groningen

De gemeenteraadsfracties van de Stadspartij en de VVD stellen vragen aan het college om snel met een oplossing te komen voor de bewoners van de Hamplaats in Ten Boer.

Door aardbevingsschade aan de Hamplaats in Ten Boer werden vorig jaar woningen gesloopt en inmiddels weer aardbevingsbestendig opgeleverd.

Raadslid van de Stadspartij René Stayen is zelf ter plekke gaan kijken en sprak bewoners: “Nu de kale woningen, die nog midden in een bouwput staan, worden opgeleverd stopt de gemeente met de vergoeding voor tijdelijke huisvesting waardoor de bewoners gedwongen
worden om in deze gevaarlijke situatie te gaan wonen”, zegt Stayen.

Aan het begin van het herstelproject kwamen de bewoners er met de NAM niet uit. Daarom heeft de gemeente Groningen de regie over de versterking van de Hamplaats overgenomen en is er een sloop-nieuwbouw traject opgestart. Destijds aangemerkt als een “voorbeeldproject” hoe de gemeente, die volgens haar eigen zeggen dicht bij haar burgers staat, ze zaken voortvarend aanpakt.

“Nu blijkt dat bewoners moeten terugkeren naar het wijkje waar nog geen voetpaden of wegen naar de woningen zijn. Ook is er nog geen straatverlichting. Bovendien ligt er in de moddervelden tussen de woningen nog veel bouwmateriaal. In geval van nood zijn de
woningen ook onbereikbaar voor de hulpdiensten”, aldus Elisabeth Akkerman, raadslid van de VVD.

De situatie is zo nijpend dat de Stadspartij samen met de VVD woensdag in het wekelijkse vragenuurtje het college om opheldering vraagt. De twee partijen willen onder andere van het college weten waarom bewoners niet terecht kunnen bij de gemeente en waarom de gemeente is gestopt met de vergoeding voor tijdelijke huisvesting terwijl de Hamplaats nog niet woonrijp is. Maar ook op welke termijn de problemen worden opgelost en er nieuwe postcodes komen zodat mensen een internetaansluiting kunnen krijgen.

Ook de fracties van SP en het CDA hebben al vragen gesteld.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden