Jan de Kort is Nieuw Gronings Schrijftalent 2020

Foto: Annemiek Hillebrink

Jan de Kort is het Nieuw Gronings Schrijftalent van 2020. Uit tientallen inzendingen hebben de leden van de Forumbibliotheken het boek Over de liefde en de zee van Jan de Kort als beste boek beoordeeld.

Een sfeervol een meeslepend verhaal

Het verhaal speelt zich af op het Griekse eiland Kreta. De oude herder Nikos, de Nederlander Steven, de mooie Elena en het mysterieuze meisje Maurene zijn schakels in de tijd en ragfijn met elkaar verbonden. Je ziet in dit boek het landschap, je ruikt de kruiden en kunt de mensen bijna aanraken.

Vijf sterren

Alle lezers waren unaniem enthousiast over het boek, en gaven consequent vijf sterren. Enkele commentaren op een rij:

“Supergoed gedaan, zeker voor een schrijver die doof en blind is (hij wil het zelf niet zeggen maar het is wel waar). Alles op geheugen.”
“Indrukwekkend!! Ook de mooie foto op de kaft passend bij de inhoud.”
“Mooi boek, op het strand van Kreta uitgelezen.”
“In één ruk uitgelezen.”

Het boek wordt definitief opgenomen in de collectie van het Forum, en die van de bibliotheken in de provincie. Over de liefde en de zee kan vanaf 8 maart door iedereen worden geleend en gelezen.

Nieuw Gronings Schrijftalent

Elk jaar doen aspirant-schrijvers mee aan Nieuw Gronings Schrijftalent van Forum Groningen. De boeken komen een jaar lang in de collectie van het Forum en worden geleend, gelezen en anoniem beoordeeld. Als het jaar om is, wordt de schrijver van het best beoordeelde boek uitgeroepen tot Nieuw Gronings Schrijftalent van dat jaar.

Winnaars voorgaande jaren

Nieuw Gronings Schrijftalent van 2019 was het boek ‘Jagers en verzamelaars’ van Joke Geelhoed en van 2018 was Frank de Bont met zijn boek ‘Komt een dokter bij de koe’.

Aanmelden Gronings Schrijftalent 2021

Voor wie zelf een boek heeft geschreven en wil meedoen met Nieuw Gronings Schrijftalent 2021: dat kan! Lees eerst de voorwaarden op de website van het Forum en lever je boek in: forum.nl/schrijftalent

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen