121 nieuwe coronabesmettingen en zeven sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 121 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 45 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (17), Eemsdelta (15), Midden-Groningen (10), Het Hogeland (8), Stadskanaal en Westerwolde (6), Westerkwartier (3), Veendam (2) en drie besmettingen waarvan niet bekend zijn vanuit welke gemeente deze afkomstig zijn.

In de provincie Groningen werden zeven sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Twee mensen kwamen uit de gemeente Westerkwartier en respectievelijk één persoon uit de gemeenten Groningen, Pekela, Westewolde, Midden-Groningen en Eemsdelta. Eén persoon uit de gemeente Westerwolde werd opgenomen in het ziekenhuis.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de provincie Groningen in de afgelopen week 1008 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat zijn er 66 minder dan vorige week, toen het RIVM 1074 nieuwe positieve testen meldde. Ook werden tien personen als overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus.

Het vooruitzicht is volgens het RIVM nog niet goed.

In de regio Groningen is volgens het RIVM sprake van een stijging in het aantal meldingen per 100.000 inwoners.

Landelijk

In het afgelopen etmaal registreerde het RIVM 4.032 nieuwe coronagevallen. Dat zijn er minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen dat op 4569 ligt. Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 66. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen steeg het aantal coronapatiënten voor de derde dag op rij. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1444 coronapatiënten, 69 meer dan maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De druk op de intensive cares is redelijk stabiel. Momenteel liggen daar 540 mensen met Covid-19, vier meer dan de voorgaande dag. Dat aantal schommelt al weken tussen de 500 en 550.

Weekbesmettingen omhoog

In de afgelopen week raakten meer mensen besmet met het coronavirus. Het vooruitzicht is volgens het RIVM niet goed.

In de afgelopen zeven dagen kregen 31.984 mensen een positieve corona testuitslag, tegen 29.977 in de week ervoor en de week daarvoor van 25.229. Dat is een stijging van bijna zeven procent.

Het zogeheten reproductiegetal ging fors omhoog van 0.99 naar 1,14 op 12 februari. Dat betekent dat 100 mensen in Nederland op dat moment 114 andere mensen infecteerden.

Het aantal opnames in de ziekenhuizen bleeft in de afgelopen week ongeveer gelijk met 1.113 opnames. Datzelfde geldt ook voor de IC-opnames, met 224.

De afgelopen kalenderweek lieten veel meer mensen (20 %) zich testen op corona. In alle leeftijdsgroepen is het aantal meldingen in de afgelopen week hoger vergeleken met de week daarvoor.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden