Nationale Complimentendag: ‘Ik ben blij met jou’ maandag

Foto: Publiek Domein

Vandaag is het de 19e editie van de Nationale Complimentendag. Een complimentje geven als iets goed gaat, lijkt zo vanzelfsprekend, maar er zijn maar weinig mensen die dit in de praktijk doen.

Deze complimentendag valt op de maandag en dat is voor sommigen al niet de meest favoriete dag. Ook werken veel mensen het afgelopen jaar thuis in plaats van op kantoor. Daarom heeft de organisatie er dit jaar een ‘ik ben blij met jou’ maandag van gemaakt.

Een dag waarop je jouw waardering nóg nadrukkelijker laat blijken aan al die mensen om jou heen, die zo belangrijk voor je zijn is zeker in deze tijden belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan jouw partner, buren en ouders. Maar ook de zorgverleners, schoonmakers, pakketbezorgers, leraren, vrijwilligers, collega’s op afstand of misschien wel jouw baas.

Laat juist op deze Complimentendag aan iedereen op een persoonlijke manier weten hoeveel je ze waardeert en aan hen denkt. Met een oprecht en persoonlijk compliment geven maak je niet alleen diegene blij, maar zeker ook jezelf.

Deze dag gaat het ‘simpelweg’ om het bewust stilstaan bij wat er in jouw omgeving allemaal (wel) goed gaat en diegenen die daar verantwoordelijk voor zijn hiervoor eens (extra) jouw waardering te laten zien. Initiatiefnemer van deze dag is Hans Poortvliet.

Het draait bij deze dag niet om kopen maar om het geven van oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering. Kleine moeite, groot effect!

Er zijn veel manieren om iemand een persoonlijk compliment te geven, zoals persoonlijk langsgaan (binnen de mogelijkheden), bellen, mailen, sms’en, of via de whatsApp.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden