303 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 303 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag. In Groningen zijn het 106 positief geteste mensen meer dan vrijdag.

In de gemeente Groningen werden 119 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen en Oldambt (39), Eemsdelta (27), Veendam (17), Stadskanaal (16), Westerkwartier (15), Westerwolde (10), Pekela (5) en zeven besmettingen vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Westerkwartier werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Het RIVM registreerde in het afgelopen etmaal 4.993 positieve coronatests geregistreerd. Dat aantal is meer dan het het gemiddelde , 4.605 positief geteste mensen van afgelopen week.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg met 41. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want sterfgevallen worden soms pas na een tijdje gemeld.

In de ziekenhuizen daalde het aantal patiënten van 1864 naar 1.809 mensen, van wie 518 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden