Middelbare scholen gedeeltelijk open, avondklok blijft nog

Catshuis in Den Haag.
Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed

Het kabinet wil de scholen in elk geval deels openen, maar de avondklok blijft nog wel in stand. Dat heeft het kabinet zondag besproken op het Casthuis, vertellen ingewijden.

Op welke manier het voortgezet onderwijs open gaat, is nog niet duidelijk. De komende dagen zal worden gekeken naar de manier waarop middelbare scholen weer open kunnen. Een optie die al langer op tafel ligt, is dat per dag slechts een aantal klassen fysiek naar school gaat.

De avondklok wordt verlengd omdat het kabinet de maatregel nodig denkt te hebben om “ruimte te creëren” voor andere versoepelingen. Hoe die er precies uit gaan zien, is nog niet duidelijk. Wel wil het kabinet verantwoordelijkheid weer bij de burger leggen. Nederlanders moeten zich vooral goed aan de basisregels houden.

Ook gaan mogelijk de kappers weer open, maar wel onder strenge voorwaarden. Versoepelingen worden na enkele weken misschien weer teruggedraaid als blijkt dat de besmettingen weer flink oplopen.

Op dinsdag valt een officieel besluit over eventuele ‘kleine’ versoepelingen, dat gevolgd wordt door een persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden