201 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Fernando Zhiminaicela via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 201 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 64 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (34), Westerkwartier(29), Eemsdelta (13), Het Hogeland (12), Oldambt en Pekela (11), Stadskanaal (10), Veendam en Westerwolde (8) en een besmetting vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Westerwolde werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Het RIVM registreerde in het afgelopen etmaal 4.720 positieve coronatests.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg met 17. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want sterfgevallen worden soms pas na een tijdje gemeld.

In de ziekenhuizen daalde het aantal patiënten van 1858 naar 1.849 mensen, van wie 534 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden