195 nieuwe coronabesmettingen en vier sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Matthewafflecat by Pixabay

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 195 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 57 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (28), Eemsdelta (27), Oldambt (23), Westerkwartier(16), Stadskanaal en Veendam (11), Het Hogeland (8), Westerwolde (7), Pekela (5) en twee besmettingen vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden vier sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Twee overledenen kwamen uit Stadskanaal, één uit Stadskanaal en één uit Westerkwartier. Ook werden een persoon uit de gemeente Eemsdelta en één uit de gemeente Oldambt opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Het RIVM registreerde in het afgelopen etmaal 4.604 positieve coronatests geregistreerd. Dat is opnieuw meer dan het het gemiddelde , 3.759 van de afgelopen zeven dagen.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg met 62. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want sterfgevallen worden soms pas na een tijdje gemeld.

In de ziekenhuizen daalde het aantal patiënten van 1943 naar 1.858 mensen, van wie 522 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden