Provincie: ‘Ruim 5 ton voor ondernemers die kennis medewerkers vergroten en studenten een veilige stageplaats bieden’

Foto: Publiek Domein

De provincie Groningen stelt vanaf 1 maart twee nieuwe subsidieregelingen van ruim 500.000 euro open voor ondernemers vanuit het coronafonds.

Het gaat om de subsidieregeling arbeidsmarktscholing en stageplaatsen. De subsidieregeling arbeidsmarktscholing is bedoeld voor bedrijven, kennisinstellingen of organisaties die willen investeren in scholing en het vergroten van de kennis van hun medewerkers.

Stageplaatsen

Met de subsidieregeling stageplaatsen worden ondernemingen, kennisinstellingen en organisaties gestimuleerd om een veilige stageplaats aan te bieden aan studenten van het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, mbo, hbo en wo.

Door de coronacrisis hebben veel studenten het afgelopen jaar moeite gehad om een stageplaats te vinden of moesten zij hun stage noodgedwongen stopzetten’, aldus de provincie.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “Het is van groot belang dat mensen zich verder kunnen ontwikkelen, hetzij via scholing als je een baan hebt of via een passende stage als je nog studeert. Juist nu -in deze lastige coronatijd- vergeten we dat nog wel eens”.

Aanvragen

Ondernemers kunnen de subsidies vanaf 1 maart aanvragen via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Kijk voor meer informatie: www.snn.nl/stagegroningen of www.snn.nl/arbeidsmarktscholinggroningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden