111 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Omni Matryx via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 111 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 44 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (19), Midden-Groningen (15), Oldambt (10), Eemsdelta (6), Stadskanaal en Westerwolde (5), Het Hogeland (4), Veendam (2) en Pekela (1).

In de provincie Groningen werden twee sterfgevallen gemeld, respectievelijk één persoon uit de gemeente Eemsdelta en één persoon uit de gemeente Westerkwartier. Ook werden vijf patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Deze personen kwamen uit Eemsdelta, Groningen en Westerkwartier.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de provincie Groningen in de afgelopen week 829 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat zijn er 215 meer dan vorige week. Toen meldde het RIVM 614 nieuwe positieve testen. Ook werden zes personen als overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

In het afgelopen etmaal registreerde het RIVM 2.735 nieuwe coronagevallen. De weekcijfers van het RIVM geven een vertekend beeld doordat de testlocaties afgelopen maandag door code rood een deel of geheel gesloten waren.

Minder mensen hebben zich vorige week laten testen op het coronavirus, mogelijk door het winterweer. Maar het percentage positieve tests neemt toe, en daardoor blijft het aantal nieuwe gevallen min of meer gelijk aan vorige week.

In de afgelopen zeven dagen zijn 25.229 positieve tests geregistreerd, tegen 24.668 in de week ervoor.

De snelheid waarmee het coronavirus zich verspreidt, neemt toe. Het zogeheten reproductiegetal is gestegen van 0,91 naar 0,96. “Steeds meer mensen raken besmet met de besmettelijkere Britse variant”, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In Nederland stagneerde het aantal meldingen per 100.000 inwoners afgelopen week vergeleken met de week ervoor. Echter in de veiligheidsregio’s Groningen, Kennemerland en Gooi en Vechtstreek steeg het aantal meldingen met meer dan 20 procent.

In de ziekenhuizen liggen landelijk op de verpleegafdelingen 1.400 mensen en 526 mensen op de IC.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden