75 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 75 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 20 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (14), Westerwolde (10), Midden-Groningen (9), Stadskanaal ((7), Oldambt (5), Het Hogeland en Veendam (4) en Pekela (2). De gemeente Eemsdelta heeft volgens de cijfers van het RIM geen nieuwe besmettingen.

In de provincie Groningen werden één sterfgeval uit de gemeente Midden-Groningen als gevolg van het coronavirus gemeld. Ook werden twee patiënten, één uit Midden-Groningen en één uit Pekela, opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen maandagochtend 64 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 18 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Op de verpleegafdelingen steeg het aantal opnames van coronapatiënten van 35 naar 46 sinds vrijdag. Op de Groningse IC’s daalde het aantal patiënten met één naar 18.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 166 coronapatiënten, waarvan 46 op een IC. In totaal zijn 18 van de in het noorden opgenomen patiënten afkomstig van buiten de regio, waarvan 8 patiënten op een noordelijke IC liggen.

Landelijk

Het RIVM registreerde in het afgelopen etmaal 2.875 positieve coronatests. Dat is flink onder het gemiddelde, want in de afgelopen week kwamen er gemiddeld 3469 positieve tests per etmaal binnen bij het RIVM.

Op maandagen zijn er over het algemeen minder positieve tests dan later in de week. Dat komt doordat tijdens het weekeinde minder mensen zich laten testen.

Na zes achtereenvolgende dagen van dalingen nam het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen afgelopen etmaal weer toe. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1922 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 63 meer dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de opgenomen patiënten liggen er 536 op de intensive care, een toename van zes patiënten vergeleken met de dag ervoor. Op verpleegafdelingen liggen nu 1386 coronapatiënten, 57 meer dan zondag.

Het LCPS wijst er de laatste weken op dat de trend dalende is, maar waarschuwt ook voor de oprukkende Britse variant van het virus. Ook werden werden 27 overleden covid-patiënten gemeld gemeld bij het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden