Voorlopig ontwerp Peter Petersenschool is klaar

Impressie: KAW Architecten
Foto: via gemeente Groningen

Het voorlopig ontwerp voor de Peter Petersen school in Haren is klaar. De uitbreiding betreft een viertal lokalen en een nieuwe speelzaal rond een groot centraal leerplein.

De Peter Petersenschool is vooral fors gegroeid in leerlingenaantallen in de afgelopen jaren. Van aanvankelijk een school van 8 groepen is deze inmiddels uitgegroeid toe 13 groepen die niet meer in het huidige gebouw passen.

De gemeente Groningen besloot daarom vorig jaar dat de Peter Petersenschool mag uitbreiden.

Start bouw

De bouw van de Peter Petersenschool kan, als alles volgens planning verloopt, in de tweede helft van 2021 beginnen. De kleuters gaan tijdelijk naar het oude Zernike gebouw tijdens de verbouwing. In de zomer van 2022 staat de start van de sloop van het oude Zernike gebouw op de planning.

De schoolkinderen van de Brinkschool die nu het Zernike gebouw gebruiken, zullen tijdens de sloop en nieuwbouw worden ondergebracht in het voormalige schoolgebouw van obs De Linde aan de Hertenlaan in Haren.

Miljoeneninvestering

De gemeente Groningen investeert – via het integraal huisvestingsplan Onderwijs – de komende jaren miljoenen euro’s om de schoolgebouwen in de gemeente een stevige kwaliteitsimpuls te geven. Ook in Haren worden verschillende scholen aangepakt.

Volgens Carine Bloemhoff, wethouder onderwijs, levert een goede huisvesting een belangrijke bijdrage aan het geven van goed onderwijs. “Dit zorgt voor een prettig leer- en werkklimaat voor onze leerlingen en leerkrachten. Zo ook op de Peter Petersen en Brinkschool. Beide gaan vast erg genieten van hun nieuwe onderkomen”, aldus Bloemhoff.

De verwachting is dat voor de Brinkschool in maart de architectenselectie wordt afgerond.

Impressie: KAW Architecten

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden