Provincie Groningen en NPG ondersteunen verduurzaming industrie met 10 miljoen euro subsidie

Foto: Publiek Domein

Groningse industriƫle bedrijven die willen investeren in verduurzaming van de industrie, het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid willen verbeteren kunnen aanspraak maken van een nieuwe subsidieregeling. De provincie stelt in 2021 een bedrag van 10 miljoen euro beschikbaar uit Nationaal Programma Groningen.

Investeren in een Toekomstbestendige Industrie (SITI) is bedoeld voor Groningse bedrijven die willen investeren in groene grondstoffen, groene waterstof, circulaire economie en elektrificatie van bedrijfsprocessen.

Door deze investeringen moet de uitstoot van CO2 door de (chemische) industrie flink verminderen. Ook duurzame bedrijven die zich willen vestigen in de provincie kunnen gebruikmaken van de subsidie, met uitzondering van energieproducenten.

De subsidie Investeren in Toekomstbestendige Industrie is vanaf 15 maart aan te vragen via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Het SNN beoordeelt de subsidieaanvragen. Ga voor meer informatie en een zo goed mogelijke voorbereiding op de subsidieaanvraag naar de website: www.snn.nl/SITI.

Webinar

Om ondernemers en subsidieadviseurs te ondersteunen bij de aanvraag, organiseert de provincie samen met het SNN een webinar op 16 februari en 2 maart 13.00 – 14.30 uur. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar [email protected].

De subsidieregeling Investeren in een Toekomstbestendige Industrie maakt deel uit van Groningen@Work 2020-2023, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen