49 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 49 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 11 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (8), Midden-Groningen (6), Eemsdelta en Pekela (5), Het Hogeland en Westerwolde (4), Oldambt (3), Stadskanaal (2), Veendam (1).

In de provincie Groningen werden vijf sterfgevallen gemeld, respectievelijk twee personen uit Midden-Groningen, één uit Groningen en één uit Oldambt. Drie patiënten, waarvan twee uit de gemeente Oldambt en één uit de gemeente Groningen werden opgenomen in het ziekenhuis.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de provincie Groningen in de afgelopen week 614 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat zijn er acht meer dan vorige week. Toen meldde het RIVM 608 nieuwe positieve testen. Ook werden tien personen als overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

In het afgelopen etmaal registreerde het RIVM 1.779 nieuwe coronagevallen. De weekcijfers van het RIVM en van de afgelopen dagen zijn vertekend door het sluiten van teststraten om het winterweer.

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft voorlopig dalen. Het RIVM kreeg in de afgelopen week 24.668 meldingen van positieve tests, 14 procent minder dan de week ervoor. Het instituut laat in het midden in hoeverre dat komt door de sluiting van teststraten vanwege het winterweer.

Naar verhouding gaat het steeds vaker om de Britse variant, maar die versie van het virus verspreidt zich wel minder snel dan voorheen.

Het zogeheten reproductiegetal van de Britse variant is gedaald van 1,28 naar 1,13. Dat betekent dat honderd mensen met de Britse variant gemiddeld 113 anderen aansteken. Het reproductiegetal van de oude varianten zakte van 0,86 naar 0,80.

“De extra maatregelen van de afgelopen maanden hebben hun vruchten afgeworpen”, concludeert het RIVM.

Het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen daalde eveneens. In de afgelopen week werden 408 sterfgevallen gemeld, tegen 448 de week ervoor. Ziekenhuizen namen 1096 coronapatiënten op, van wie 172 op de intensive care. Een week eerder ging het om 1278 opnames, van wie 257 op de intensive care.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen