Noordelijke bibliotheken in actie voor het Beatrix Kinderziekenhuis

Foto: De Redactie

Biblionet Groningen, Forum Groningen, Biblionet Drenthe en de Friese bibliotheken (Fers) houden een gezamenlijke inzamelingsactie voor het Beatrix Kinderziekenhuis te Groningen. Tijdens een live-uitzending over voorlezen op 12 februari om 16.00 uur zamelen de noordelijke bibliotheken geld in voor het kinderziekenhuis, zodat nog meer zieke kinderen voorgelezen kunnen worden.

Aanleiding voor de inzamelingsactie is het spannende kinderboek “Loep en de Pyroman”, geschreven door de Groninger Allart Hakvoort. Van de opbrengst van elk verkocht boek doneert hij 40 procent aan het Beatrix Kinderziekenhuis. De bibliotheekorganisaties hebben samen 100 exemplaren van het boek ingekocht. Ook verdubbelen ze de donatie die hun aankoop heeft opgeleverd.

“We hadden dit bedrag kunnen overmaken, maar wilden graag meer voor het Beatrix Kinderziekenhuis doen,” vertelt Rachel van den Hoogen, bestuurder van Biblionet Groningen. “De pedagogisch medewerkers in het ziekenhuis lezen geregeld voor. Het is een middel om contact te maken met de kinderen en ontspannende afleiding. Al lezend hen even mee te nemen in een wereld waar geen ziekte en pijn is.”

Donaties

De live-uitzending is op 12 februari van 16.00 uur tot 16.45 uur te bekijken op de Facebook-pagina van Biblionet Groningen en Platform F van Forum Groningen. In de uitzending gaat Arno van der Heyden in gesprek met schrijver Allart Hakvoort, voorleesconsulent Renske Thalen en Barbara Baijens van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Gedurende de uitzending kunnen kijkers een donatie doen.

Loep in actie is live te volgen via Platform F  of via of via Facebook

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden