Karlijn Benthem nieuwe directeur Jonge Harten

Foto: © Nienke Maat

Karlijn Benthem is de nieuwe directeur van Stichting Jonge Harten, de organisator van het jaarlijkse Jonge Harten Theaterfestival in Groningen. Zij volgt vanaf 8 februari Marc Maris op.

Stichting Jonge Harten organiseert jaarlijks hét negendaagse theaterfestival met theater, performance en dans in Groningen. Een festival met voorstellingen in theaters en op andere, minder voor de hand liggende locaties. Met onderwerpen die ertoe doen, die blijven hangen. Voorstellingen die je uitdagen. Soms ongemakkelijk, vaak herkenbaar, maar altijd reden tot gesprek.

Karlijn Benthem

Karlijn Benthem, een geboren Noorderling, studeerde af aan de opleiding theaterdocent aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Als theater- en educatiemaker werkte ze onder andere bij Internationaal Theater Amsterdam, Oerol, jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis en het Noord Nederlands Toneel. Als (mede)eigenaar van Gebied-B is ze verantwoordelijk voor innovatieve projecten binnen het kunsten- en educatieveld en is ze altijd op zoek naar verbinding, noodzaak en aansluiting met de actualiteit.

Karlijn zegt over haar plannen met Jonge Harten “vanaf dit voorjaar zal ik van Jonge Harten een plek maken waar de stem van jonge mensen gehoord, gezien en ervaren wordt in al zijn diversiteit.” Jojanneke Braam, vanaf augustus 2020 werkzaam voor Jonge Harten, zal haar hierbij ondersteunen als zakelijk leider.

Jonge Harten als plek voor ontmoeting

Jonge Harten Theaterfestival wil de nieuwe generatie(s) (12-29 jaar) samenbrengen, een groep die het verschil kan maken. Vorige jaren trok het festival ruim 10.000 bezoekers.

Jonge Harten vindt in 2021 plaats van 19 tot en met 27 november.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden