90 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 90 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 25 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (16), Westerkwartier (14), Midden-Groningen en Stadskanaal (7), Oldambt (6), Veendam (5), Pekela (4), Het Hogeland (3), Eemsdelta (2) en één melding vanuit een onbekend gemeente.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval uit de gemeente Pekela gemeld en werd één patiënten opgenomen in het ziekenhuis vanuit de gemeente Pekela.

Lichte stijging ziekenhuisopnames coronapatiënten

In de provincie Groningen lagen maandagochtend 67 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 24 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Dat is een lichte stijging met vijf patiënten sinds afgelopen weekend. Het aantal opnames op de intensive care is gestegen met één patiënt en op de verpleegafdeling met vier patiënten.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen maandagochtend 182 coronapatiënten, waarvan 56 op een IC. In totaal zijn 31 van de in het noorden opgenomen patiënten afkomstig van buiten de regio, waarvan 17 patiënten op een noordelijke IC ligt.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft dalen. Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3280 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 423 minder dan gisteren. Het is het laagste aantal nieuwe besmettingen sinds 29 september.

In de afgelopen week werden gemiddeld per dag 4.147 mensen positief getest.

Bij het RIVM werden 27 overleden covid-patiënten gemeld. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in die 24 uur zijn gestorven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden