David Bowie is jarig

Foto: De Redactie

David Bowie viert vandaag, vrijdag 8 januari zijn 69e verjaardag.

Het Groninger Museum viert David Bowie zijn verjaardag met de speciale Virtual Bowie Coupé, de release van Bowie’s nieuwe album ‘Blackstar’ en een lezing van Ad Visser over zijn ontmoetingen met David Bowie.

Virtual Bowie Coupé

De NS rijdt vanaf Zwolle met een speciale Virtual Bowie Coupé. De NS-trein met Virtual Bowie Coupé vertrekt vrijdag om 11.47 uur van Zwolle naar Groningen en komt een uur later aan in Groningen.

In deze treincoupé beleven reizigers een 2,5 minuten durende fictieve treinreis door de wereld van David Bowie. De reis is geïnspireerd op de ruim 300 objecten uit het David Bowie Archive die tijdens de expositie David Bowie is in het Groninger Museum te zien zijn. Reizigers krijgen hiervoor een speciale virtual Bowie-bril uitgereikt en horen muziek via de headset van Sennheiser.

Release ‘Blackstar’

Om 13.00 uur begint de verkoop van ‘Blackstar’, het nieuwe album van David Bowie, in de museumwinkel van het Groninger Museum, nadat de trein arriveert in Groningen. ‘Blackstar’ is David Bowie’s 25e studioalbum en verschijnt wereldwijd op zowel cd, vinyl als digitaal.

Feest in het Groninger Museum

Om het geheel nog feestelijker te maken draait de Groningse dj René Diertens vanaf 13.00 uur Bowie-nummers in de entreehal van het Groninger Museum. Ook krijgt elke bezoeker van de tentoonstelling David Bowie is een speciale Bowie-goodiebag na afloop van het bezoek (zolang de voorraad strekt).

En voor de gelegenheid geeft het MendiniRestaurant bezoekers de gehele dag 10% korting op de lunchkaart.

Lezing Ad Visser

Oud Toppop-presentator Ad Visser geeft ‘s avonds een lezing tijdens de Bowie Late Night. Hij vertelt over zijn ontmoetingen met David Bowie en neemt de bezoekers mee op een muzikaal Bowie-avontuur. De Bowie Late Night is uitverkocht.

Bowie-Instagram-actie

Het Groninger Museum organiseert tot slot een speciale Bowie-Instagram-actie. Wie vandaag, op 8 januari een selfie van zichzelf op Instagram post met op de achtergrond het museum en de hashtag #DavidBowieIs maakt kans op een prijzenpakket met daarin het album Blackstar en de tentoonstellingscatalogus van David Bowie is.

Over de Virtual Bowie Coupé

De Virtual Bowie Coupé rijdt na vandaag nog op de zaterdagen en zondagen; 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 en 31 januari. Deze vertrekt telkens om 11.47 uur vanaf station Zwolle.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De Coupé is gratis toegankelijk voor reizigers met een vervoersbewijs van Zwolle naar Groningen.

Voor de Virtual Bowie Coupé werkt NS samen met het Groninger Museum, Moodbuilders, VRmaster, V&A en Sennheiser.

Bezoekers van het Groninger Museum worden aangeraden tickets voor de expositie David Bowie is van tevoren te reserveren op www.davidbowie-groningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen