153 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 153 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 44 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (17), Midden-Groningen (15), Eemsdelta en Veendam (14), Westerkwartier en Westerwolde (13), Het Hogeland (10), Pekela (7) en Stadskanaal (6). Midden-Groningen (24), Pekela (20), Westerkwartier (19), Veendam (16), Stadskanaal en Westerwolde (10).

In de provincie Groningen werd één sterfgeval gemeld uit de gemeente Groningen. Er werd één persoon uit de gemeente Groningen opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5.487 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Ook werden 89 overleden covid-patiënten gemeld.

In de ziekenhuizen liggen nu 2306 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 673 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen