220 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: PIRO4D by Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 125 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)vrijdagmiddag. Dat zijn er 95 meer dan donderdag.

In de gemeente Groningen werden 45 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (37), Het Hogeland (25), Midden-Groningen (24), Pekela (20), Westerkwartier (19), Veendam (16), Stadskanaal en Westerwolde (10).

In de provincie Groningen werd één sterfgeval gemeld uit de gemeente Het Hogeland. Er werden geen nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Opnieuw daling aantal opnames coronapatiënten

Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen in Groningse ziekenhuizen is vrijdagochtend gedaald naar 43 patiënten.

Op vrijdagochtend waren er 69 coronapatiënten opgenomen in Groningse ziekenhuizen. Daarvan zijn 26 patiënten opgenomen op een Intensive Care-afdeling.

In Noord-Nederland als geheel zijn nu 185 coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen.

Noord-Nederlandse ziekenhuizen verplegen vrijdag 32 mensen van buiten de regio, waarvan 21 op een IC.

Landelijk

Landelijk kwamen er het afgelopen etmaal 5.791 nieuwe besmettingen bij. Dat zijn er 66 minder dan gisteren, maar 408 meer dan het gemiddelde over de voorgaande zeven dagen. Ook zijn er 89 nieuwe sterfgevallen gemeld.

In de ziekenhuizen liggen nu 2358 covidpatiënten , van wie 674 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Er zijn 231 nieuwe coronapatiënten op de verpleegafdelingen van ziekenhuizen opgenomen en op de IC’s zijn 31 nieuwe patiënten opgenomen. De meesten daarvan lagen al in het ziekenhuis.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden