Wie ga jij vandaag knuffelen?

Foto: Pexels via Pixabay

Het is vandaag Wereld Knuffeldag. Wie ga jij knuffelen? Het is lastig in deze tijd door de steeds strengere lockdown. Een knuffel zegt heel veel en kan iemand verblijden, troosten en steun bieden.

Eigenlijk mogen we alleen nog maar iemand knuffelen uit het eigen huishouden. Maar onze eigen ouders, die we misschien niet kunnen bezoeken, kinderen en studenten die niet gewoon naar school of opleiding kunnen, mensen die thuiswerken en graag naar hun werk willen, werknemers in de zorg, die het zwaar hebben. Nu misschien met het voornemen van de avondklok, wordt het nog lastiger.

Toch kunnen we op veel manieren denken aan die ander, die we missen. Door een virtuele knuffel, een kaartje of appje of een belletje, er zijn genoeg manieren om deze knuffel juist in deze tijd op een andere manier te geven.

Het idee voor Wereld Knuffeldag komt van de Amerikaanse dominee Kevin Zaborney. Hij bedacht in 1986 dat de Amerikanen wel wat meer hun gevoelens mogen uiten. Dat doet een deel van de Amerikanen momenteel zeker wel, maar dat is waarschijnlijk niet wat Zaborney bedoelde.

Laten we in ieder geval een dierbare uit ons huishouden vandaag een flinke knuffel geven en denken om die anderen die we nu missen in ons leven…

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden