178 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 178 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 29 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (36), Westerwolde (27), Eemsdelta (21), Veendam (18), Midden-Groningen (13), Westerkwartier (10), Stadskanaal (8), Het Hogeland (6). Ook zijn er 30 personen gemeld in de categorie onbekend. Ook werden 30 besmettingen geplaatst in de categorie overig.

In de provincie Groningen werden twee sterfgevallen gemeld, waarvan één persoon uit de gemeente Oldambt en één persoon uit Westerwolde. Er werden geen personen opgenomen in het ziekenhuis.

Weekupdate GGD Groningen

GGD Groningen meldt in de wekelijkse corona-update dat er in de afgelopen week 1.380 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen in de provincie. Dat is een lichte afname van 105 besmettingen ten opzichte van vorige week. Toen was er sprake van 1.485 nieuwe besmettingen.

Het aantal nieuwe besmettingen blijft ondanks de daling volgens de GGD hoog. Sinds het begin van de epidemie zijn bij 19.129 personen een besmetting met het coronavirus vastgesteld.

Het algehele beeld van de afgelopen week met een besmettingsgraad van ongeveer 229 gevallen per 100.000 inwoners ligt in de provincie op het niveau ‘ernstig’ heeft.

In de afgelopen week zijn 10 nieuwe overlijdens gemeld als gevolg van een bewezen corona-infectie. Het totaal komt daarmee op 132 overledenen.

Het aantal nieuwe besmettingen onder jongeren daalde afgelopen week. De meeste nieuwe besmetting vonden plaats in de leeftijdscategorie 30-65 jaar (51%), gevolgd door de categorie ouder dan 65 jaar (22%) en 20-29 jaar (17%).

In de afgelopen week is er bij iedere nieuwe besmetting volledig bron- en contactonderzoek verricht. in 74 procent van de gevallen was de vermoedelijke bron bekend. De meeste besmettingen vinden nog steeds plaats in de thuissituatie, echter in de afgelopen week gevolgd door in een zorginstelling (inclusief huisartsenzorg, ziekenhuizen en instellingen voor langdurige zorg) (31%), werksituatie (19 %) en vrijetijdsbesteding (15%).

Voor de provincie als geheel betrof het deze week 229 meldingen per 100.000 inwoners.

Top vijf gemeenten afgelopen week

  • Pekela (467)
  • Westerwolde (431)
  • Oldambt (364)
  • Veendam (318)
  • Stadskanaal (215)

De getallen zijn meldingen per 100.000 inwoners.

Daling aantal ziekenhuisopnames

Het aantal opgenomen patiënten met een aangetoonde coronabesmetting in ziekenhuizen in Groningen is licht gedaald. In Groningen lagen maandagochtend 78 patiënten, waarvan 24 op een IC-bed in Groningse ziekenhuizen. Dat blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Op de verpleegafdelingen liggen 53 patiënten. Dat is een afname met vijf mensen ten opzichte van maandag. Op de IC gaat het om één persoon minder.

In totaal liggen 188 patiënten in de noordelijke ziekenhuizen. Een week geleden waren dat er 215. De noordelijke ziekenhuizen verplegen op maandagochtend 33 mensen van buiten de regio, waarvan 19 op een IC.

Landelijk

Landelijk kwamen er het afgelopen etmaal 5.615 besmettingen bij. Dat zijn er 1280 meer dan gisteren. Na drie dagen van stijgingen is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen woensdag weer wat gedaald. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 2.384 patiënten met Covid-19. Dat zijn er 61 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de opgenomen patiënten met Covid-19 liggen er nu 1.709 op de verpleegafdelingen, 58 minder dan de voorgaande dag. Op de intensive care nam het aantal coronapatiënten het afgelopen etmaal af met drie tot 675. Ook werden er bij het RIVM 86 nieuwe overlijdens gemeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden