Tachtig nieuwe adressen ontvingen onterecht vergoeding waardedaling

Foto: Publiek Domein

Nog eens tachtig adressen in het aardbevingsgebied ontvingen een vergoeding voor waardedaling, die waarschijnlijk onterecht is. Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) meldde dinsdag de vergoeding op de meeste adressen niet terug te vorderen.

De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft laten weten, net als bij de eerste 86 gevallen, ook voor deze nieuwe groep de kosten voor zijn rekening te nemen.

Het IMG betaalde eind vorig jaar ook geld uit aan 86 adressen, waarbij de toekenning ten onrechte was omdat er sprake is van sloop of nieuwbouw. Op verzoek van toenmalig Minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes werd het geld niet teruggevorderd.

De fout werd ontdekt na overname van de CVW-bestanden door de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Het IMG en de NCG sluiten niet uit dat daar komende tijd nog weer nieuwe adressen bijkomen.

Het gaat nu in totaal om 166 adressen, 240 aanvragen op die adressen en een totale vergoeding van bijna 4 miljoen euro voor die aanvragen, meldt het IMG.

Sinds begin november is de procedure voor de aanvraag aangepast. Aanvragers dienen te antwoorden op de vraag of er sprake is van sloop en nieuwbouw. Wie daar dan ‘nee’ antwoordt en dat blijkt later onterecht, zal de vergoeding wel moeten terugbetalen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden