193 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 193 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 56 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (23), Oldambt (22), Veendam en Westerkwartier (18), Pekela (16), Eemsdelta (13), Het Hogeland en Westerwolde (11), Stadskanaal (5).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld bij het RIVM.

Landelijk

Het aantal coronagevallen is weer hoger tussen zaterdag- en zondagochtend. Er zijn 5622 nieuwe coronagevallen gemeldt bij het RIVM. Een dag eerder werden er 5340 gemeld, maar dit WERD bijgesteld naar 5332.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 43 tegen 98 op zaterdag en 96 op vrijdag. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt overlijdt wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 2384 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 676 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden