203 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 203 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 44 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (35), Stadskanaal (27), Eemsdelta (24), Midden-Groningen (20), Westerwolde (14), Pekela (13), Veendam (12), Het Hogeland (8) en Westerkwartier (6).

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld bij het RIVM. Wel werden twee personen, waarvan één uit de gemeente Oldambt en één uit de gemeente Midden-Groningen opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Landelijk werden 6.575 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 437 meer dan woensdag. Bij het RIVM werden 89 overleden covid-patiënten gemeld.

In de ziekenhuizen lagen donderdagochtend 2.507 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen van wie 693 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 226 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de intensive care werden 48 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden