WIJ Groningen: “Vier locaties open tijdens lockdown’

Foto: De Redactie

WIJ Groningen houdt tijdens de verlengde lockdown tot 9 februari vier locaties open voor kwetsbare inwoners.

Het gaat om de WIJ-vestigingen Oude School in de Schilderswijk/Centrum, het Heerdenhoes in Beijum, Corpus den Hoorn en ’t Vinkhuys in Vinkhuizen. Deze locaties zijn op afspraak open. De overige locaties zijn sinds 15 december vorig jaar gesloten.

Zware beproeving

‘De verlenging van de lockdown, in ieder geval tot en met 9 februari, is opnieuw een zware beproeving voor onze inwoners. Vooral de kwetsbare inwoners krijgen het zwaar te verduren, zeker als het gaat om gezinnen met schoolgaande kinderen. Nu de scholen vooralsnog dicht blijven, vergt het veel van mensen die ook nog eens noodgedwongen thuis moeten werken. Vandaar dat er vier locaties in de gemeente Groningen op afspraak open blijven’, aldus bestuurder Mirjam Kuin.

Vraag naar ondersteuning groeit

De medewerkers van WIJ Groningen merken dagelijks dat de vraag voor ondersteuning toeneemt. ‘De sociale problematiek groeit. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Vandaar ook dat wij op vier locaties open zijn en dat iedereen die met een bepaalde problematiek kampt contact met ons kan zoeken.’

Straatrondes

Medewerkers van WIJ Groningen zijn extra vaak in de wijken aanwezig om contact te zoeken met inwoners. ‘Net als in maart van vorig jaar en sinds 15 december hebben wij de straatrondes uitgebreid. Op die manier proberen wij in contact te blijven met mensen en waar er vragen en/of problemen zijn kunnen wij ter plekke ondersteuning bieden. Ook de huisbezoeken gaan door.’

Posteractie

Sinds deze week is WIJ extra zichtbaar in de wijken door de WIJ-posters ‘Juist Nu’. Op de posters staat vermeld waar inwoners terecht kunnen voor een afspraak en staan telefoonnummers en e-mailadressen van de WIJ-locaties die open zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden