181 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 181 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag. In Groningen gaat het om een afname van 157 besmettingen dan gisteren.

In de gemeente Groningen werden 50 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (29), Veendam (22), Eemsdelta en Westerwolde (18), Het Hogeland (13), Stadskanaal (11), Westerkwartier (8) en Pekela (2)

In de provincie Groningen zijn ook twee sterfgevallen gemeld bij het RIVM. Deze personen kwamen uit Midden-Groningen en Pekela. Daarnaast werd één persoon uit de gemeente Groningen opgenomen in het ziekenhuis.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de provincie Groningen in de afgelopen week, tussen 5 en 12 januari 10.00 uur, 1.242 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat is een daling van 162 coronabesmettingen ten opzichte van vorige week. Toen meldde het RIVM 1.404 nieuwe positieve testen. Ook werden zeven personen als overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus. Vorige week werden negentien overledenen gemeld.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur meldt het RIVM 4.986 nieuwe besmettingen, dat zijn 513 minder dan maandag. Ook werden 153 overlijdens gemeld. In de ziekenhuizen lagen dinsdagochtend 2.640 coropatiënten.

Het aantal meldingen is voor de tweede week op rij iets gedaald, blijkt uit de wekelijkse update. Ook het aantal nieuwe ziekenhuis- en IC-opnames lag lager dan vorige week. De dalende cijfers zijn volgens het RIVM een eerste effect van de lockdown die op 15 december inging.

In de afgelopen week zijn 49.398 personen gemeld met een positieve coronauitslag. Dat is een daling van 12 procent ten opzicht van vorige week toen 56.440 positieve testen werden gemeld. De daling is vooral zichtbaar in de leeftijdscategorie van 30 jaar en ouder.

In de week van 4 tot en met 10 januari werden 1.503 nieuwe mensen met COVID-19 opgenomen op een verpleegafdeling in het ziekenhuis. Dit is een afname van 335 opnames vergeleken met de week daarvoor. De toename Het aantal nieuwe patiënten op de IC’s nam tussen 4 januari en 11 januari toe met 297.

Het aantal sterfgevallen steeg wel naar 743, een week eerder waren er 621 coronagerelateerde sterfgevallen. Het aantal afgenomen testen was in week 1 lager dan in week 53. Ruim 324.000 mensen lieten zich vorige week testen, terwijl dat er in de week ervoor bijna 350.000 waren.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid geven dinsdagavond om 19.00 een persconferentie. Het zal onder andere gaan over de verlenging van de lockdown met waarschijnlijk drie weken, de heropening van de basisscholen en het verloop van het vaccinatieprogramma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden