Maximumsnelheid omlaag naar 50 tussen Vrijheidsplein en Julianaplein

Foto: Jan Buurma

De maximumsnelheid op de zuidelijke ringweg, tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein, gaat vanaf woensdagavond tijdelijk omlaag naar 50 kilometer per uur. Dat hebben Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort dinsdag besloten om de geluidsoverlast door het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg voor omwonenden te verminderen.

Uit de omgeving kwamen klachten over geluids- en trillingshinder sinds het verkeer op de zuidelijke ringweg over het tijdelijke viaduct ter hoogte van de Paterswoldseweg rijdt.

“In de afgelopen weken hebben we maatregelen genomen om de overlast te verminderen. Helaas was het effect hiervan onvoldoende. Dat betekent dat we op zoek gaan naar een andere oplossing. Het is nog niet bekend wanneer we hierover meer duidelijkheid kunnen geven”, aldus Aanpak Ring Zuid.

Omwonenden hadden gevraagd de snelheid te verlagen naar 30 km per uur, maar uit overleg met de politie bleek dat een dergelijke lage snelheid niet past bij de inrichting van de weg. Eventuele bekeuringen kunnen dan ongeldig worden verklaard.

De snelheidsverlaging is een tijdelijke maatregel totdat er andere maatregelen zijn genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden