176 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto:

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 176 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 38 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Eemsdelta en Midden-Groningen (23), Oldambt (18), Het Hogeland en Veendam (17), Westerwolde (13), Stadskanaal (11) en Pekela (6).

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld bij het RIVM.

Aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen iets gedaald

Het aantal opnames van coronapatiënten is iets gedaald. In ziekenhuizen in de provincie Groningen waren maandagochtend 92 patiënten opgenomen. Daarvan lagen 21 op een IC-bed. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers maandag van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Dat is een daling van drie personen op de intensive cares ten opzichte van vrijdag. Ook op de verpleegafdeling waren 71 patiënten opgenomen.

In Noord-Nederland als geheel waren vrijdagochtend 224 coronapatiënten opgenomen, waarvan 73 patiënten op de intensive cares. Het aantal opnames van patiënten van buiten de regio is eveneens licht gedaald met vijf patiënten. Op vrijdag laten 70 patiënten in noordelijke ziekenhuizen, waarvan 27 op de intensive cares.

Landelijk

Landelijk werden 5.499 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat is het laagste aantal in een etmaal sinds 2 december en 1.158 minder dan gisteren.

In de afgelopen week zijn bijna 51.000 nieuwe gevallen vastgesteld, gemiddeld 7262 per dag. Bij het RIVM werden 50 overleden covid-patiënten gemeld.

In de ziekenhuizen nam de bezetting landelijk toe. Er liggen nu 2628 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 702 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 173 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, 14 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 24 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden