Nieuw Nabuurschap maakt kans op Appeltje van Oranje

Foto: Google Maps

Het project Nieuw Nabuurschap maakt dit jaar kans op een Appeltje van Oranje. De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat zij weer meedoen in de samenleving. Het thema van 2021 is ‘Mentale Kracht’.

Stichting Nieuw Nabuurschap is dit jaar genomineerd om één van de drie bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een bedrag van 15.000 euro te winnen. Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op het project.

Stichting Nieuw Nabuurschap

Stichting Nieuw Nabuurschap zorgt voor werk in een professioneel administratiekantoor voor mensen die gevoelig zijn voor het krijgen van een psychose. Deze mensen zijn vaak hoogopgeleid of praktisch ingesteld. Door hen zinvol werk uit te laten voeren en doordat ze collega’s om zich heen hebben, kunnen zij beter meedoen in de maatschappij.

De medewerkers van Nieuw Nabuurschap werken voor lotgenoten, zoals het doen van administratie, belastingaangifte of klussen.

Ieder jaar reikt Koningin Máxima, de beschermvrouwe van het Oranje Fonds, deze prijzen in mei uit.

Breng je stem uit

Van 11 tot en met 20 januari is het tijd voor de Stemtiendaagse. Dan kun je jouw stem uitbrengen op jouw favoriet. Het project met de meeste publieksstemmen gaat sowieso door naar de volgende ronde, dus laat je stem horen! Onder de stemmers verloten ze dit jaar ook een cheque ter waarde van 2.000 euro om een sociaal project naar keuze mee te verblijden.

Stemmen op Nieuw Nabuurschap kan via deze link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden