172 nieuwe coronabesmettingen en vier sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 172 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag. Dat zijn er 139 minder.

In de gemeente Groningen werden 56 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (25), Eemsdelta (22), Westerwolde (15), Veendam (14), Het Hogeland (13), Stadskanaal (9), Oldambt (8), Westerkwartier (7) en Pekela (3).

In de provincie Groningen zijn vier sterfgevallen gemeld bij het RIVM. Deze personen kwamen uit de gemeenten Eemsdelta, Midden-Groningen, Veendam en Westerkwartier. Ook werden vier personen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus. Deze personen komen uit de gemeenten Eemsdelta en Westerwolde en twee uit Groningen.

Landelijk

Bij het RIVM werden tot 10.00 uur zaterdagochtend 7.383 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 764 minder dan gisteren. Bij het RIVM werden 139 overleden covid-patiënten gemeld. Deze personen overleden niet allen in de afgelopen 24 uur. Deze informatie komt vaak met vertraging binnen.

Er liggen nu 2.574 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 700 op de IC , meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 241 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, 8 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 44 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 7 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden