311 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: PIRO4D by Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 311 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 67 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (43), Midden-Groningen (41), Eemsdelta (36), Westerwolde (29), Stadskanaal (21), Westerkwartier (18), Veendam (17), Het Hogeland (16), Pekela (9) en één besmetting waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen zijn geen sterfgevallen gemeld bij het RIVM. Er werden twee personen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus. Deze personen komen uit de gemeente Eemsdelta en Westerwolde.

Aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen iets gedaald

Het aantal opnames van coronapatiënten is iets gedaald. In ziekenhuizen in de provincie Groningen waren vrijdagochtend 89 patiënten opgenomen. Daarvan lagen 24 op een IC-bed.

Dat is een daling van drie personen op de intensive cares. Ook op de verpleegafdeling daalde het aantal opnames van 68 naar 65 sinds afgelopen woensdag.

In Noord-Nederland als geheel waren vrijdagochtend 236 coronapatiënten opgenomen. Het aantal opnames van patiënten van buiten de regio bleef bijna gelijk. Op vrijdag laten 75 patiënten in noordelijke ziekenhuizen, waarvan 31 op de intensive cares.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend registreerde het RIVM 8.169 nieuwe coronagevallen. Dat is minder dan de ruim 9700 positieve tests die het instituut donderdag meldde, maar ligt wel boven het gemiddelde van de afgelopen week, toen er per dag ongeveer 7.700 bevestigde besmettingen bijkwamen.

In de afgelopen zeven dagen zijn iets meer dan 54.000 mensen positief getest, tegenover ruim 61.000 in de week ervoor en bijna 80.000 nog een week eerder.

Het aantal sterfgevallen steeg met 89, tegenover 85 op donderdag. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in 24 uur tijd zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, duurt het soms een tijdje voor dit wordt verwerkt in de landelijke gegevens.

Sinds het begin van de uitbraak in Nederland bijna een jaar geleden zijn meer dan 850.000 mensen positief getest. Het werkelijke aantal coronagevallen ligt waarschijnlijk hoger. Van meer dan 12.000 mensen is bekend dat ze aan het virus zijn overleden. Eind januari kan de miljoenste Nederlander positief testen.

Het aantal ziekenhuisopnames kende landelijk een lichte daling. Er liggen nu 2.644 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2.764), van wie 708 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 249 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, 18 nieuwe opnames meer dan gisteren. Op de intensive care werden 37 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden