Fors meer van 314 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: PIRO4D by Pixabay

In de provincie Groningen zijn is het aantal nieuwe besmettingen fors meer dan gisteren. In het afgelopen etmaal zijn 314 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag. In Groningen gaat het om een toename van 169 besmettingen.

In de gemeente Groningen werden 81 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in de nieuwe gemeente Eemsdelta (41), Oldambt (38), Midden-Groningen (33), Westerwolde (30), Veendam (25), Het Hogeland (21), Stadskanaal (17), Westerkwartier (16), en één besmetting, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen zijn geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld bij het RIVM.

Landelijk

Het RIVM heeft landelijk fors meer nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Tussen woensdag- en donderdagochtend kwamen 9737 meldingen over positieve testresultaten binnen. Een dag eerder bedroeg het aantal nieuwe gevallen volgens gecorrigeerde cijfers 7128.

Het laatste cijfer is ook een stuk hoger dan het gemiddelde van de afgelopen week, dat lag op ruim 7700 positieve testresultaten per dag.

Het aantal aan Covid-19 gerelateerde sterfgevallen steeg met 85. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal aan het coronavirus zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, wordt dit soms pas later geregistreerd. Woensdag registreerde het RIVM 175 sterfgevallen onder mensen met Covid-19, dinsdag 152.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen daalde opnieuw. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2756 mensen vanwege het virus. Dat zijn er 71 minder dan op woensdag en 126 minder dan op dinsdag. “Er liggen nu ongeveer evenveel Covid-patiënten in de ziekenhuizen als negen dagen geleden, op 29 december. We zitten nu dus op een plateau en lijken zelfs licht over de top te zijn, die op 5 januari lag”, stelt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden