172 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Fernando Zhiminaicela via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 172 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdag. Dat zijn 53 besmettingen minder dan gisteren.

In de gemeente Groningen werden 56 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (24), Midden-Groningen en Westerkwartier (15), Oldambt (12), Delfzijl en Westerwolde (11), Veendam (10), Loppersum en Stadskanaal (6), Appingedam en Pekela (3).

In de afgelopen 24 uur zijn twee sterfgevallen gemeld aan het RIVM, allebei uit de gemeente Delfzijl. Ook werd één persoon uit de gemeente Delfzijl opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen steeg het afgelopen etmaal met 431. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kwamen er 8630 meldingen van positieve tests binnen bij het RIVM, tegen 8199 (gecorrigeerd) de dag ervoor.

Het aantal sterfgevallen is toegenomen met 38, vrijdag waren dat er 98. Sinds het begin van de uitbraak zijn 813.787 mensen positief getest en overleden 11.566 mensen.

In de ziekenhuizen nam de bezetting weer iets toe, hoewel sinds woensdag de situatie redelijk stabiel is. Er liggen nu 2703 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 698 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Er werden 248 coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de intensive care werden 37 patiënten opgenomen, evenveel als gisteren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden