Inschrijving Groningen Swim Challenge 2021 vervroegd geopend

Foto: Archief De Redactie

Omdat het gemis van sportevenementen afgelopen jaar zo groot is heeft de organisatie van de Groningen Swim Challenge besloten om de inschrijving voor de zevende editie volgend jaar vervroegd te openen.

Individuele zwemmers en zwemteams kunnen zich sinds de kerstdagen inschrijven voor de zevende editie van de Groningen Swim Challenge, dat op zaterdag 28 augustus 2021 wordt gehouden. Het evenement, dat traditioneel op de laatste zaterdag van augustus gehouden wordt, zal gelijktijdig worden georganiseerd met de festiviteiten van Groningens Ontzet.

“Het unieke zwemevenement kon het afgelopen jaar vanwege COVID-19 niet plaatsvinden en dat was een teleurstelling voor velen. Onze trouwe zwemmers en vrijwilligers houden elk jaar de laatste zaterdag van maand augustus vrij voor dit evenement,” aldus Johan Broesder van de Groningen Swim Challenge.

“Het gemis van sportevenementen is zo groot dat wij de inschrijving deze keer vervroegd openen”.

De deelnemers zamelen geld in voor het UMCG Kanker Researchfonds, dat onderzoek doet naar de behandeling en het voorkomen van kanker.

De Groningen Swim Challenge kent vier verschillende afstanden. Voor de geoefende zwemmer is er de Ultra Swim: 50 km in teamverband vanuit Lauwersoog. Dan de afstand van 35 km in teamverband, de Classic Swim, vanuit Zoutkamp. In de stad kan de City Swim van 1,5 km gezwommen worden. Voor kinderen vanaf 10 jaar is er de kidsswim van 750 meter.

Door het gevarieerde aanbod van afstanden krijgt iedereen de kans mee te doen en zijn of haar steentje bij te dragen aan het goede doel. In de eerste zes jaar werd ruim 500.000 euro ingezameld voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden