Code Rood: Wat betekent het winterweer voor instanties en evenementen vandaag in Groningen?

Foto: Jan Buurma

Door het slechte weer gaan verschillende (sport)activiteiten niet door en sluiten instellingen eerder.

Het KNMI meldt dat code Rood ook opnieuw geldt voor de provincie Groningen. Code Rood was al van kracht in de provincies Drenthe en Friesland. Opnieuw is het advies niet de weg op te gaan.

Hieronder treft u een overzicht aan:

  • Zowel Qbuzz als Arriva adviseren naar huis te gaan.
  • De Rijksuniversiteit Groningen heeft de deuren gesloten om 13.00 uur. Het gaat hierbij voornamelijk om de colleges. De geplande evenementen, zoals promoties, gaan wel door.
  • De bekerwedstrijd tussen Abiant Lycurgus en Rijswijk woensdagavond is afgelast, vanwege het winterse weer.
  • De Nieuwjaarsreceptie in Martiniplaza gaat vanavond niet door. Het gaat hier om de grootste nieuwjaarsborrel van het noorden. Een van de gasten zou minister Ard van der Steur van Justitie zijn. Daarnaast zou een aantal succesvolle jonge ondernemers zich presenteren. De receptie is verplaatst naar dinsdag 19 januari.
  • Augustinuscollege verplaatst de toetsweek vanwege de lesuitval van dinsdag 5 en woensdag 6 januari. De toetsweek zou morgen 7 januari beginnen tot en met woensdag 13 januari. De toetsen van donderdag en vrijdag worden volgende week ingehaald.
  • Sportcentrum Kardinge sluit vanaf 17.30 uur. Dit meldt het sportcentrum op social media. Tot 17.30 uur gaan de zwem- en schaatslessen door.
  • Ook zwembad de Parrel en het Helperbad sluiten om 17.30 de deuren. Zowel Kardinge, als zwembad de Parrel en het Helperbad zijn morgen om 10.00 uur weer open.
  • Alle locaties van Bijzondere Locaties Groningen zijn gesloten, maar wel bereikbaar via mail en telefoon.
  • “Artist Talk'” , gepland voor vanavond 20.00 uur komt te vervallen, meldt bij Vrijdag via twitter.
  • Alle bibliotheken sluiten om 17.00 uur vandaag, meldt het Groninger Forum.

Geen afvalinzameling donderdag 7 januari

Ook op donderdag 7 januari is er geen afvalinzameling in verband met de gladheid op de wegen.
De groene en grijze containers, ondergrondse afvalcontainers, glas-, papier-, en kledingcontainers worden niet geleegd. De gemeente vindt het risico op ongevallen tussen vuilniswagens en het overige verkeer te groot.

Volgende week kunnen de grijze containers langs de weg gezet worden, op de dag dat de groene container aan de beurt is. De inzameling van kerstbomen vindt volgende week ook plaats.

Ook taxi’s voor speciaal onderwijs rijden morgen niet. Het gaat om de taxibedrijven Connexxion Stad Groningen, Personenvervoer Van Dijk, De Grooth, UVO en Wolthof.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden