232 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 232 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag.

In de gemeente Groningen werden 73 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (36), Westerkwartier (24), Oldambt (22), Midden-Groningen (20), Stadskanaal en Veendam (13), Delfzijl en Pekela (9), Loppersum en Westerwolde (5) en Appingedam (2).

In de afgelopen 24 uur zijn geen sterfgevallen gemeld aan het RIVM als gevolg van het coronavirus. Twee personen zijn opgenomen in het ziekenhuis, waarvan één uit Oldambt en één uit de gemeente Stadskanaal.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 7453 positieve coronatests gemeld bij het RIVM. Dat is het laagste aantal sinds 15 december. Toen was er sprake van een computerstoring. Of dat ook nu het geval is, is niet bekend.

Op zondag meldde het RIVM ruim 9000 nieuwe gevallen en op zaterdag bijna 9900. Ook werden 44 sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. In totaal liggen er nu 2573 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2428), van wie 651 op de IC (gisteren: 631), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 273 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 30 nieuwe opnames meer dan gisteren. Op de intensive care werden 54 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 12 nieuwe opnames meer dan zondag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden