Groningen Stadswerf doet de Jerusalema Challenge

Het project Groningen Stadswerf van Stichting Fokuswonen heeft vorige week vrijdag de Jerusalema challenge gedaan.

Fokuswonen biedt vrijheid en gewoon wonen voor mensen met een fysieke beperking. Een Fokuscliënt woont in een volledig aangepaste, gelijkvloerse woning. In de stad Groningen zijn drie fokusprojecten, Fokus Beijum, Fokus Paddepoel en Fokus Stadswerf.

De Fokuswoningen liggen verspreid in een woonwijk of appartementengebouw en zijn van buiten niet als Fokuswoning herkenbaar. Fokus is actief in heel Nederland. Er zijn ongeveer 1400 Fokuswoningen in bijna honderd Fokusprojecten.

Fokus biedt assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), die de cliënt als gevolg van een lichamelijke functiebeperking niet zelf kan doen. Behalve persoonlijke verzorging worden ook verpleegtechnische handelingen en hand-en-spandiensten verricht.

Fokus Stadswerf

Fokus Stadswerf is een vrij nieuw project en opende op 16 juli 2012. Stadswerf, met uitzicht op de Martinitoren, ligt daar waar het Van Starkenborghkanaal het Oosterhamrikkanaal kruist. Op de hoek van de Kraanvogelweg en Paradijsvogelstraat staat het ‘Pakhuis’ gerealiseerd, een modern appartementencomplex van acht woonlagen. In het ‘Pakhuis’ zijn zestien Fokuswoningen gevestigd: acht woningen met vier kamers en acht woningen met drie kamers. De woningen hebben een ruime woonkamer, grote slaapkamers en een serre.

De Stadswerf is een nieuwe wijk met stadswoningen en -appartementen en een heerlijke uitwaai boulevard aan de kade. De Stadswerf combineert de voordelen van de stad met die van het vrije wonen. Op een steenworp afstand liggen het Pioenrozen Park, het Oosterpark en een bushalte (Oliemuldersweg).

Ook in deze corona tijd geeft het team van ongeveer 29 mensen 24 uur op een dag zorg aan de cliënten. ‘Betrokkenheid, dat is wat bij ons past als team, niet alleen naar cliënten maar ook naar elkaar als collega’s, ondanks lastige periodes proberen we er altijd het beste er van te maken met elkaar’, aldus Nicky Posthumus.

‘Wij zorgen voor de cliënten maar ook zorgen we voor elkaar als team door naar elkaar te luisteren en er voor elkaar te zijn en ruimte te houden voor grapjes en gezelligheid’.

Nicky knijpt haar handen dicht met haar collega’s. “Ik ben heel dankbaar en blij met deze mensen in mijn leven. we hebben er zeker wat van gemaakt in de corona tijd, we wilden iets leuks doen en er waren al een aantal zorgorganisaties die mee hadden gedaan aan de Jerusalema Challenge’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden